Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Noodlanding vliegtuig om vrouw die champagne eist

In de Duitse stad Stuttgart heeft deze week een vliegtuig een noodlanding moeten maken. Dat kwam niet vanwege de winterse omstandigheden in de lucht, maar vanwege een agressieve passagier, zo meldt de Duitse politie tegenover het persbureau DPA.

Baldadig

De dame in kwestie schoot uit haar slof omdat ze geen champagne meer kreeg van het cabinepersoneel van het toestel, nadat ze al een paar glazen had gehad. De met business class reizende Zwitserse eiste meer van de drank, maar dat kreeg ze niet. Als gevolg daarvan werd ze uiteindelijk baldadig richting een van de stewardessen.

De piloot van het toestel, dat van Moskou naar Zürich onderweg was, zag zich vervolgens genoodzaakt om een noodlanding te maken in Stuttgart, waar de politie de vrouw kon arresteren. Na de vrouw te hebben afgezet kon het vliegtuig weer door. Volgens de politie zijn de passagiers nooit in gevaar geweest.

Forse boete

De 44-jarige vrouw kreeg van de politie al direct een boete van 5.000 euro, maar de schade zal vermoedelijk nog verder oplopen. De kosten van de noodlanding zullen namelijk een veelvoud zijn. Het is nog onduidelijk of zij die volledig zal moeten vergoeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.