Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Neptelefoontje naar noodnummer kost man het leven

Het kan voor anderen levensgevaarlijk zijn als iemand voor de grap het noodnummer belt. In de Amerikaanse staat Kansas moest een man een ‘grap’ bekopen met zijn leven. Na een melding omsingelde de politie zijn huis en zij schoot de man uiteindelijk dood, meldt NBC News.

Een 25-jarige man die de aanstichter zou zijn, is in Los Angeles aangehouden. De verdachte zou 911, het Amerikaanse noodnummer, hebben gebeld met een verzonnen verhaal. Hij vertelde dat zijn vader was neergeschoten en familie werd gegijzeld. Ook zou er benzine in het huis zijn verspreid. Als adres gaf hij de woning van het slachtoffer op.

Geen gijzeling

De politie maakte zich op voor een gijzeling. Toen het nietsvermoedende slachtoffer naar de deur liep, vroeg de politie hem zijn handen boven zijn hoofd te doen. Maar volgens een politiechef ging zijn hand naar zijn middel en loste een agent daarop een schot, dat fataal bleek. Van een gijzeling was geen sprake.

De man die had gebeld was in 2015 al eens vervolgd voor valse bommeldingen. Politie onderzoekt of een conflict online mogelijk aanleiding was voor de grap. De agent die schoot is voorlopig non-actief vanwege het onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.