Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 dec 2017 / 19:35 uur

Moet Moorlag toch op het matje komen?

De jongerenbeweging van de PvdA heeft voldoende steunbetuigingen binnen om de zaak rond het Tweede Kamerlid William Moorlag op een ledenraad te bespreken. De Jonge Socialisten vinden dat Moorlag moet opstappen omdat hij in een vorige functie heeft gewerkt met een schijnconstructie.

„In de kern geraakt"

Moorlag was eerder directeur van de sociale werkplaats Alescon in Assen. Die richtte enkele jaren voor zijn komst een eigen uitzendbureau op en bracht daar de werknemers onder. Zo hoefden de mensen niet in vaste dienst te worden genomen en kwam de werkplaats onder cao-afspraken uit. Een rechter heeft deze constructie afgekeurd.

Het partijbestuur spreekt binnenkort opnieuw met de Drentse PvdA’er. ,,De uitspraak van de rechter roept veel emotie op bij het partijbestuur en de leden. Dat is ook niet gek: dit raakt aan de kern van onze partij", liet het partijbestuur afgelopen weekend weten.

Reactie van Moorlag

Het kamerlid reageerde donderdag voor het eerst op de zaak. Via Twitter liet Moorlag weten het initiatief te steunen om een ledenraad over zijn toekomst te laten beslissen.

Lodewijk Asscher en de fractie besloten vorige week dat Moorlag in de Kamer kan blijven omdat hij zich niet wilde verrijken maar mensen aan het werk wilde houden.

Definitieve zekerheid of er een ledenraad komt, is er pas volgende week. Dan kan de jongerenbeweging namelijk pas controleren of alle ruim 750 steunbetuigingen ook van PvdA-leden afkomstig zijn. Daarna moet het partijbestuur een datum voor de ledenraad prikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moet Moorlag toch op het matje komen?
Sluiten