Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 8 dec 2017 / 13:58 uur

Leerlingen vragen in filmpje om nieuw schoolgebouw

Leerlingen van de Prins Willem Alexanderbasisschool in Ermelo hebben een video online gezet waarin ze klappertandend vragen om een nieuw schoolgebouw. Volgens de kinderen is alles vies en ongezellig en verdienen ze een fijne werkplek. Bovendien is het gebouw niet goed te verwarmen. En dat is behoorlijk vervelend in de koude decembermaand.

Lekkages

Het komt regelmatig voor dat de leerlingen met de jas aan in de klas zitten omdat het niet lukt het in het gebouw boven de 16 graden te krijgen.

„Het gebouw ziet er niet uit. Dat heeft ons zeker al leerlingen gekost. En als deze situatie nog lang duurt, zullen er nog meer leerlingen weggaan”, zegt directrice Christie van Seventer.

Plannen voor nieuw gebouw

Seventer vertelt aan Omroep Gelderland dat er lang geleden al plannen zijn gemaakt door een architect voor een nieuw gebouw, maar dat de gemeente elk ontwerp afkeurt. „Het duurt veel te lang”, aldus Seventer.

In 2014 werden er voor het eerst plannen gemaakt voor een nieuw schoolgebouw. Het jaar daarna kreeg de school krediet toegezegd van de gemeente. Tot op heden heeft het echter nog niks opgeleverd. Maandag is er weer een overleg. Seventer hoopt dat er dan een besluit genomen kan worden.

Reageer op artikel:
Leerlingen vragen in filmpje om nieuw schoolgebouw
Sluiten