Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 23 dec 2017 / 12:09 uur

Lars maandag in De Slimste: ‘Zou je dat wel doen?’

„Zou je dat nu wel doen?”, vroeg zijn moeder, toen Lars van der Werf haar vertelde dat hij mee ging doen aan De Slimste Mens. Zijn moeder had het optreden van Lingo in 2008 (zie hieronder) waarschijnlijk nog vers in haar geheugen.

„Lingo viel inderdaad behoorlijk tegen", zegt Lars, de man achter ‘De Versjes van Lars’. Maar zijn blamage weerhield hem er niet van om mee te doen aan het tv-programma van Philip Freriks en Maarten van Rossum. „’Dit is de kans om mijzelf te bewijzen en het Lingo-verhaal recht te zetten’, dacht ik bij mijzelf."

‘Het viel mee’

Om zich voor te bereiden heeft Lars de app van De Slimste een paar keer gespeeld. Verder heeft-ie het op zich laten afkomen. En nu hij erop terug kijkt, kan hij zeggen dat het hem reuze meeviel. „Het was makkelijker dan ik dacht en ik vind dat ik het best goed heb gedaan."

Om je deelname een kans te geven, heb je volgens Lars een brede algemene kennis nodig. „Ik ben gelukkig dol op feitjes en weet over veel wel veel", zegt hij. „Als je een encyclopedisch geheugen hebt, dan red je het wel."

Wij zijn benieuwd…

Reageer op artikel:
Lars maandag in De Slimste: ‘Zou je dat wel doen?’
Sluiten