Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 dec 2017 / 20:25 uur

“Jingle Bells heeft een racistische basis”

Jingle Bells is volgens een Amerikaanse professor minder onschuldig dan het lijkt. Volgens Kyna Hamill van de universiteit van Boston heeft het bekende kerstliedje een racistisch verleden. Veel Amerikanen reageerden kwaad op deze uitspraak. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door Fox News

Racistische roots

Volgens de professor kan het nummer niet los worden gezien van racisme. Tijdens haar onderzoek wilde zij een antwoord vinden op de vraag waar het liedje precies vandaan kwam. Deze oorsprong was namelijk nog niet volledig bekend. Het nummer werd als eerst opgevoerd in Boston in 1857.

Jingle Bells werd toen gezongen door witte minstrelen die zich als blackface verkleed hadden, een racistische karikatuur die tegenwoordig verboden is in de Verenigde Staten. Ook in de tekst zouden subtiele verwijzingen naar de racistische oorsprong te vinden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
“Jingle Bells heeft een racistische basis”
Sluiten