Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 4 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Is dit allemaal nodig om één leven te redden?’

Bij het Zandpad in Maarssen raakte vorige maand een auto te water. Na verwoede pogingen van de politie en duikers van de brandweer werd de 55-jarige man, onder toeziend oog van publiek, uit de auto gehaald. Helaas overleed het slachtoffer later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Facebook

Die bewuste dag werd alles op alles gezet om de man levend uit het water te halen. Een politieagente van het Stichtse vecht schrijft op Facebook dat daarom de weg was afgezet voor voetgangers, fietsers en autoverkeer. Maar daar konden niet alle omstanders begrip voor opbrengen.

Een persoonlijk verhaal geschreven door een politieagente werkzaam op ons team, naar aanleiding van een dodelijk ongeval…

Gepostet von Politie Stichtse Vecht am Sonntag, 3. Dezember 2017

De agente die als taak had bij de wegafzetting te staan, kreeg voortdurend vervelende reacties naar haar hoofd geslingerd. Dat er door de hulpdiensten met man en macht werd geprobeerd een leven te redden, daar had niet iedereen een boodschap aan.

Reacties

De reacties die de agente die dag te horen kreeg laten niks aan de verbeelding over. Van „hoeveel hulpdiensten moeten er wel niet ter plaatse komen, er ligt toch maar één auto in het water” en  „dat allemaal om maar één leven te redden?” Tot aan „Ik moet er nu door want ik woon daar en ik heb een afspraak zo meteen!”

De agente schrijft in het bericht dat het afzetten van de weg niet alleen nodig was om een veilige werkruimte te creëren voor de aanwezige hulpverleners, maar ook om omstanders te beschermen tegen wat zij eventueel te zien zouden kunnen krijgen.

Geen begrip

De agente sluit haar bericht af door te zeggen dat ze het verschrikkelijk vindt dat sommige mensen die dag geen begrip konden opbrengen voor het feit dat er iemand aan het vechten was voor zijn leven. „Ook deze man heeft familie en vrienden die van hem houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Is dit allemaal nodig om één leven te redden?’
Sluiten