Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 dec 2017 / 16:55 uur

´Huiskopers in problemen door late hypotheek´

Bijna een kwart van de huizenkopers dreigde het afgelopen jaar hun droomhuis mis te lopen. Ook hing hen een forse boete van tien procent van de aankoopsom boven het hoofd omdat de bank hun hypotheek niet op tijd rond kreeg. Dat blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk die consumentenprogramma Kassa opvroeg.

Tienduizenden kopers

Het gaat volgens de cijfers om tienduizenden huizenkopers. Het lukte hen niet een hypotheek af te sluiten binnen de gemiddelde termijn van zes weken van het voorbehoud financiering. Binnen deze termijn kunnen huizenkopers onder voorwaarden kosteloos van de koop afzien.

Uit aanvullende door Kassa opgevraagde cijfers van Accelerate, een software toepassing voor twintig grote financieel dienstverleners, blijkt dat de doorlooptijden van hypotheken kunnen oplopen tot 63 dagen bij de bank NIBC. Dat is drie weken te laat bij een financieringsvoorbehoud van zes weken.

Voorwaarden aangescherpt

In 2018 worden de voorwaarden om een hypotheek te kunnen krijgen aangescherpt. De komende weken wordt daarom grote drukte verwacht op de hypotheekmarkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
´Huiskopers in problemen door late hypotheek´
Sluiten