Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 4 dec 2017 / 07:13 uur

Gemeenten willen maximale sterkte staatswiet

Gemeenten die staatswiet willen telen, willen tegelijkertijd ook een maximale sterkte voor die staatswiet. Dat blijkt uit een rondgang onder de gemeenten van het AD.

Wensen van de consument

Maar critici zijn bezorgd. Volgens hen moet je de kwekers van de staatswiet zelf laten uitmaken hoeveel procent thc ze in hun hasj of cannabis hebben. De gemeenten moeten rekening houden met de wensen van de consument, anders dreigt het experiment te mislukken.

De gemeenten vinden echter dat de volksgezondheid voorop staat. En die is onlosmakelijk verbonden met de sterkte, vinden zij. Ze willen niet dat er ook maar één gebruiker een psychose krijgt van de gemeentejoint.

Naar verwachting komt het kabinet deze lente met een wet voor het experiment voor staatswiet. Zes tot tien gemeenten mogen meedoen aan het experiment. Inmiddels hebben zeker twintig gemeenten zich aangemeld. Utrecht, Breda, Terneuzen, Hengelo en Wageningen vinden dat de sterkte van de staatswiet beperkt moet worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemeenten willen maximale sterkte staatswiet
Sluiten