Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 dec 2017 / 19:30 uur

Familie Tijn lakt bijna 50.000 euro bijeen

De nagellakactie die familieleden en vrienden van het overleden jongetje Tijn houden voor Serious Request, heeft tot nu toe 49.000 euro opgebracht. Gerrit van Kolsteren, de vader van Tijn, maakte de tussenstand zondagavond bekend tijdens de uitzending op de slotdag van Serious Request.

Familie Tijn lakt bijna 50.000 euro bijeen
De ouders van de dit jaar overleden Tijn bij de brievenbus op de derde dag van 3FM Serious Request 2017. Foto: ANP.

Nagels lakken

Nog tot en met 30 december kunnen mensen op het evenement Winterland op de Grote Markt in Breda tegen betaling hun nagels laten lakken door familie en vrienden van Tijn. De jongen van zes werd vorig jaar bekend door zijn nagellakactie bij Serious Request. Zijn actie leverde 2,5 miljoen euro op. Tijn overleed 7 juli aan hersenstamkanker.

Familie Tijn lakt bijna 50.000 euro bijeen
3FM dj Domien Verschuuren is bij de feestelijke heropening van de Langba kliniek, die voorzien is van een grote muurschildering ter nagedachtenis van Tijn. Foto: ANP.

Rode Kruis

De 3FM-actie Serious Request wordt zondagavond afgerond. De drie dj’s verlaten dan het Glazen Huis in Apeldoorn en dan wordt ook duidelijk hoeveel geld er is binnengekomen voor het Rode Kruis. Zondag rond 17.30 uur meldde 3FM dat er ruim 4 miljoen euro binnen was. Daar droegen veel initiatieven aan bij. Zo krijgt iemand voor 5000 euro een rondleiding van prinses Margriet door de tuinen van Paleis Het Loo. De kleurrijke schoenen die minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aanhad toen hij naast de koning op het bordes stond, krijgen voor 3500 euro een nieuwe eigenaar en voor een privéles paardrijden van Anky van Grunsven werd 2000 euro neergelegd.

Belgische versie

In België leverde de jaarlijkse actie Music for Life van de VRT een recordbedrag van 10,8 miljoen euro op. Het was voor de twaalfde keer dat de actie werd gehouden. Ook drie presentatoren van Studio Brussel maakten zes dagen onafgebroken radio ,,zonder vast voedsel te eten”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Familie Tijn lakt bijna 50.000 euro bijeen
Sluiten