Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 24 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Emy (13) gedupeerd door nep-krantenbezorger

Als folder- of krantenbezorger zijn de kerstdagen de allerbeste dagen die er zijn. Eindelijk kun je met de kaartjes langs de deuren, om een zakcentje op te halen – folders of kranten bezorgen door weer en wind verdient namelijk wel een kleinigheidje. Maar voor de 13-jarige Emy werd deze tijd een flinke deceptie. Een man heeft haar nieuwjaarskaartjes gestolen en is hiermee langs de deuren gegaan. Gelukkig krijgt Emy een massale steunbetuiging.

In de gaten gehouden

„Toen Emy hoorde wie het zou hebben gedaan, kwamen de tranen”, zegt haar moeder Ilona Koiter tegen Tubantia. „Ze was deze man tegengekomen en hij had haar zelfs nog gegroet. Nu blijkt dat hij haar waarschijnlijk in de gaten heeft gehouden”.

Depothouder Helma Busschers geeft aan dit nog nooit eerder te hebben meegemaakt: „We zijn nu aan het onderzoeken in hoeveel wijken deze man precies actief is geweest. Misschien moeten we de bezorgers de kaartjes volgend jaar maar persoonlijk overhandigen. Eigenlijk te gek voor woorden natuurlijk."

Massale steunbetuiging

Nadat Emy haar verhaal bij Tubantia had gedeeld, kreeg ze van de lezers massale steunbetuigingen. Veel mensen reageerden dat ze graag een bedrag naar Emy willen overmaken. „Daar was het ons nooit om te doen, hoe lief ik het ook vind. Ik wilde alleen mijn dochter beschermen, omdat ze ook nog door de dader bleek te zijn gevolgd”, laat Koiter weten.

Emy heeft van de krantenuitgever een speciale brief gekregen, waardoor ze alsnog langs de deuren kon gaan. Uiteindelijk heeft ze 80 euro opgehaald. „Dat is ook een mooi bedrag voor een meid van 13. Wij vinden het goed zo."

Excuses dader

Vanaf het eerste moment waren er al sterke aanwijzingen richting de vermoedelijke dader, en dit bleek uiteindelijk te kloppen. „Die meneer heeft het toegegeven en aan ons zijn excuses aangeboden. Dat hebben we geaccepteerd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.