Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 dec 2017 / 10:35 uur

Emile Roemer stapt op als leider SP

Emile Roemer stapt begin januari op als leider van de SP in de Tweede Kamer. Hij heeft dat woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in restaurant Dudok in Den Haag, waarbij ook de andere SP-Kamerleden, zijn vrouw en zijn kinderen aanwezig waren.

Hij maakte verder bekend dat de 32-jarige Lilian Marijnissen zijn opvolger wordt. Marijnissen zit sinds maart in de Tweede Kamer en is de dochter van Jan Marijnissen, onder wiens leiding de partij groot werd.

Behoorlijke uitdaging

Roemer noemde de afgelopen jaren een behoorlijke uitdaging, waarbij zijn partij "tegen de stroom in’" moest zwemmen. Het is de mooiste hondenbaan die je kunt wensen, met pieken en dalen, aldus de vertrekkende SP-leider.

De politicus benadrukte dat hij als meest betrouwbare politicus gold, die het beste weet wat er leeft onder de mensen. Dat zou moeten tellen bij iedere politicus, aldus Roemer. "Ik vertrek niet omdat ik uitgekeken ben, maar het is de juiste tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe lichting. Ik wil niet een politicus zijn die te laat is gegaan. Mijn deel van de missie zit erop."

Roemer (1962) zat sinds 2006 voor de SP in de Tweede Kamer. Sinds 2010 was hij fractievoorzitter en politiek leider. Bij de laatste verkiezingen, toen Roemer opnieuw lijsttrekker was, verloor zijn partij één zetel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emile Roemer stapt op als leider SP
Sluiten