Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 6 dec 2017 / 15:15 uur

Duitse piloten weigerden migranten mee te nemen

Een aantal Duitse piloten heeft in het afgelopen jaar vele malen geweigerd om uitgewezen asielzoekers terug te vliegen naar het land van hun herkomst.

Dit jaar, tot en met de maand september, zou het al gaan om 222 vluchten. Dit blijkt uit cijfers van de overheid. De meeste, 143 gevallen, van de vluchten hadden moeten vertrekken van de luchthaven van Frankfurt. In Düsseldorf weigerden piloten nog eens 40 keer om op te stijgen.

Veiligheid

Volgens Lufthansa-woordvoerder Michael Lamberty ligt de keuze om een passagier wel of niet te vervoeren bij de piloten zelf. „Als hij de indruk heeft dat de veiligheid van de vlucht in gevaar kan komen, moet de piloot weigeren om een passagier mee te nemen”, aldus Lamberty. Hij doelt hiermee op de kans dat er onveilige situaties kunnen ontstaan als het gaat om een deportatie uit het land.

Toch laat Lamberty weten dat er bij meeste vluchtelingen die naar hun land van herkomst vliegen geen problemen ontstaan. Mensen die vrijwillig terugkeren, krijgen een financiële vergoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse piloten weigerden migranten mee te nemen
Sluiten