Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 6 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de best bekeken YouTube-filmpjes van 2017

„We’ve got ponypark Slagharen, which is the best ponypark in the world.” Weet je nog uit welk filmpje deze zin vandaan kwam? Zondag met Lubach besloot na de inauguratie van Donald Trump ons land voor te stellen aan de Amerikaanse president, op een manier die hem waarschijnlijk het meest zou aanspreken. Het werd de meest bekeken YouTube-video van 2017 in Nederland.

Even voorstellen aan Trump

„From this day only it’s gonna be America first. America first”, zei Donald Trump tijdens zijn inauguratie op 20 januari. Prima, vinden wij Nederlanders, maar dan is het wel ‘The Netherlands second’. Waarom? Nou, hierom:

Het is voorbij

Woensdag vertelden Enzo Knol en Dee het gelukkige nieuws dat het weer aan is, maar ruim twee maanden geleden zaten ze er nog iets anders bij voor de camera. De tranen rolden over de wangen bij Enzo en Dee toen ze vertelden dat het voorbij was. „Nou, het is uit”, aldus een snikkende Dee. Allerlei media besproken het die dag en ’s avonds zagen we een fragment uit het filmpje terug in RTL Late Night. Met meer dan 3,5 miljoen views staat ‘Het is voorbij’ op de tweede plek van de 10 meest bekeken video’s op YouTube in Nederland van 2017.

Tim breekt zijn kaak

‘Even voorstellen aan Trump’ was niet het enige filmpje van de NPO dat enorm goed bekeken werd het afgelopen jaar. Op zijn YouTube-kanaal #BOOS heeft Tim Hofman inmiddels meer dan 330 duizend abonnees. In zijn video’s behandelt hij zaken waar jongeren boos om zijn en lost hij het voor ze op. Maar af en toe loopt dat een beetje uit de hand. In Nijmegen gebeurde dat zo erg dat hij zijn kaak brak. Het filmpje ervan belandde op nummer 4 in de Top 10.

Jachtseizoen

De mannen van StukTV komen met hun serie Jachtseizoen zelfs meerdere keren terug in de Top 10 Meest bekeken YouTube-video’s in Nederland. BN’ers ontsnappen daarin zogenaamd uit een gevangenis en moeten uit handen blijven van Giel, Thomas en Stefan. Lukt ze dat vier uur lang, dan hebben ze gewonnen. Maar dat blijkt lang niet zo makkelijk. Humberto Tan is een van de weinigen die het lukte te ontsnappen aan de mannen en belandde daarmee op nummer 6 in de Top 10. De aflevering waarin Giel, Thomas en Stefan hun ouders uitdaagden, kwam op nummer 7.

Geert Wilders concreet

Ook Lubach staat meerdere keren in de Top 10. De video waarin hij de plannen van Geert Wilders concreet probeert uit te leggen, belandde op nummer 8. Daarmee is dit de derde video van de NPO in de Top 10 Meest bekeken YouTube-video’s in Nederland.

Dit is de gehele Top 10:

  1. Even voorstellen aan Trump – Zondag met Lubach (S06)
  2. Het is voorbij
  3. “Bedreiger ontmaskeren” PARODIE (Ed Sheeran – Shape Of You)
  4. TIM BREEKT ZIJN KAAK EN TON HENDRIKS LIEGT ALLES BIJ ELKAAR | #BOOS
  5. Qucee – Snapking Diss (prod. Keyser Soze)
  6. Humberto Tan op de Vlucht – Jachtseizoen’16 #6
  7. Ouders op de Vlucht – Jachtseizoen’16 #8
  8. Geert Wilders concreet – Zondag met Lubach (S06)
  9. ‘IDEALE SCHOONZOON’ – FIFALOSOPHY DISSTRACK – FCROELIE FEAT…
  10. Germany seconde | NEO MAGAZIN ROYALE mit Jan Böhmermann – ZDFneo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de best bekeken YouTube-filmpjes van 2017
Sluiten