Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 14 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Dakloze stuit door puur toeval op 300.000 euro

Wat een dakloze man in Parijs betreft, is er afgelopen vrijdag op de Franse luchthaven een wonder gebeurd. De dakloze man was bezig een aantal vuilnisbakken te doorzoeken en leunde ondertussen achterover tegen een deur die plots opensloeg. Daar bleek 300.000 euro aan contact geld opgeslagen te liggen. De man twijfelde geen moment en is met de buit verdwenen, zo schrijven Franse media.

Twee zakken vol geld

Afgelopen vrijdag om half 6 ging ineens het alarm, omdat iemand zich ongevraagd de toegang had verschaft tot een van de gebouwen van terminal 2F. De manager van het bedrijf en een politieagent waren als eerst ter plaatse en zagen de deur openstaan. Twee zakken vol geldbiljetten ter waarde van 300.000 euro bleken te zijn verdwenen.

Naast het geld wat in het pand lag opgeslagen voor de pinautomaten in de terminal, lag er ook geld van de winkeltjes zelf. Daarnaast worden er waardevolle goederen opgeslagen die per vliegtuig Frankrijk binnenkomen.

Bewakingsbeelden

Op de bewakingsbeelden is een dakloze man te zien die door vuilnisbakken aan het graaien is en per toeval in het pand belandt, omdat hij tegen een deur leunt die vervolgens openslaat. Te zien is hoe hij zijn koffer achterlaat en met twee tassen vol geld wegrent. Sinds het verlaten van de luchthaven ontbreekt van de man elk spoor.

Geen onbekende

De koffer die de man achterliet bleek leeg te zijn. Het enige wat eventueel zou kunnen helpen bij de zoektocht is het feit dat de man geen onbekende is van de politie. Hij bleek al langere tijd rond te snuffelen in de vuilnisbakken op de luchthaven.

Onduidelijk is hoe de deur van het pand, waar zoveel geld en waardevolle spullen lagen opgeslagen, zo makkelijk open kon gaan. Het verantwoordelijke bedrijf Loomis wil vooralsnog geen commentaar geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.