Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 dec 2017 / 05:34 uur

D66 en CDA: weg met gasgestookte cv-ketel

Nog een gasgestookte cv-ketel thuis? Hij zou moeten worden verbannen, vinden CDA en D66. Dat is beter voor het klimaat, voor Groningen en voor de portemonnee.

De beide regeringspartijen willen dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat een plan maakt om de gasketel ‘uit te faseren’. Ze wijzen erop dat ieder jaar 400.000 cv-ketels plaatsmaken voor nieuwe. Dat moeten voortaan moderne, zuinige ketels zijn, vindt Tweede Kamerlid Rob Jetten (D66). Bijvoorbeeld hybride cv-ketels, die vooral op elektriciteit draaien.

Nu werk van maken

„Dan heb je een comfortabel warm huis, een fors lagere energierekening, minder CO2-uitstoot en we hoeven minder gas op te pompen in Groningen”, zegt Jetten. Zijn CDA-collega Agnes Mulder vindt het ‘belangrijk hier nu echt werk van te maken op een betaalbare manier’ en stelt dat snelheid is geboden. „Dat zijn we verplicht aan onze inwoners van Groningen.’’

Een moderne ketel is nu vaak nog prijzig. Maar als ze snel verkocht worden, daalt de prijs ook snel, stellen D66 en CDA. Bovendien zouden ze zichzelf terugverdienen. Wel heeft het kabinet aangekondigd de vraag naar gas flink te willen verminderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
D66 en CDA: weg met gasgestookte cv-ketel
Sluiten