Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 3 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Bom op Duitse kerstmarkt blijkt poging tot afpersing

Het explosief dat vrijdag werd gevonden bij een kerstmarkt in de Duitse stad Potsdam, was een poging om postbedrijf DHL af te persen. Het pakket was volgens de Duitse autoriteiten, ondanks eerdere berichten, wel degelijk zeer gevaarlijk. Het had tot „de zwaarste verwondingen" kunnen leiden.

Brief

De NOS schrijft dat de explosievenopruimingsdienst, na het laten ontploffen van het pakket, een versnipperde brief aantrof. Uit de aan elkaar geplakte snippers verscheen een gr-code. Met deze code kun je bijvoorbeeld door een scan met een smartphone een website of document openen.

Een miljoen euro

Na het in elkaar plakken van de snippers en het scannen van de code bleek dat er een miljoen euro werd geeist van het postbedrijf. Als het bedrijf niet over de brug komt, dreigt de dader met nog van dezelfde pakketjes.

De Duitse autoriteiten hebben onder andere in Frankfurt an der Oder een zelfde soort pakket gevonden en onschadelijk gemaakt. De Duitse politie waarschuwt haar inwoners voor het aannemen van onverwachte pakketjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.