Metro
Metro Nieuws 1 dec 2017 / 05:41 uur

‘Argentijns OM in beroep tegen vrijspraak Poch’

Het Argentijnse Openbaar Ministerie tekent beroep aan tegen de vrijspraak van oud-piloot Julio Poch. Dat heeft aanklager Abel Cordoba aangekondigd tegenover de NOS. Hij verwacht dat een hogere rechter de zaak pas op zijn vroegst over anderhalf jaar zal behandelen.

Justitie kan Poch niet dwingen om in de tussentijd in Argentinië te blijven. Hij kan volgens de NOS dus terugkeren naar Nederland.

Levenslang

Het OM had levenslang tegen de Argentijnse Nederlander geëist voor betrokkenheid bij zogeheten dodenvluchten, waarbij tegenstanders van de militaire dictatuur (1976-1983) uit vliegtuigen werden gegooid. De rechter sprak hem woensdag vrij.

Poch’ advocaat Geert-Jan Knoops was op de vroege vrijdagmorgen niet bereikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Argentijns OM in beroep tegen vrijspraak Poch’
Sluiten