Metro
Metro Nieuws 29 nov 2017 / 13:08 uur

Vliegveld Bali gaat weer open

De internationale luchthaven van Bali is woensdag omstreeks 8.00 uur Nederlandse tijd weer open gegaan. Dat hebben de Indonesische autoriteiten laten weten.

Luchthaven Ngurah Rai op het populaire vakantie-eiland was al meer dan twee dagen dicht door de as die vulkaan Agung uitspuwt. Tienduizenden toeristen zijn gestrand en honderden vluchten zijn geannuleerd.

Gestrande reizigers op Ngurah Rai in Denpasar. Foto: ANP

Vanaf 15.00 uur lokale tijd mogen er weer vliegtuigen op de luchthaven landen. De eerste vluchten vanaf Bali vertrekken naar verwachting rond 17.00 uur.

De autoriteiten zeggen tegen internationale media de situatie constant in de gaten te houden. „Als de windrichting verandert, kan de as het vliegverkeer weer verstoren. Dan moet het vliegveld weer dicht”, zegt een woordvoerder van de luchthaven.

KLM vliegt vrijdag

Op vrijdagochtend (09.00 uur lokale tijd) vertrekt de eerste KLM-vlucht vanuit Denpasar naar Amsterdam, met een tussenstop in Singapore. KLM zegt in een verklaring op dit moment alle passagiers persoonlijk te benaderen en ze zo snel mogelijk naar hun eindbestemming te brengen. Mogelijk worden sommige passagiers daarom via een andere KLM-partner omgeboekt.

Door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt nog steeds afgeraden naar het gebied van de vulkaan te reizen. Ook volgens de lokale autoriteiten geldt nog steeds het hoogste dreigingsniveau voor het gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegveld Bali gaat weer open
Sluiten