Metro
Metro Nieuws 11 nov 2017 / 12:15 uur

Veel woede om doodgeschoten lynx in Wales

Dierenliefhebbers in Wales zijn woedend. Een ontsnapte lynx uit een dierenpark, is op last van de autoriteiten gedood. Het dier zou een bedreiging voor mensen kunnen zijn. De woedende dierenvrienden vragen zich nu af waarom er niet is gekozen voor het verdoven van lynx Lillith.

Onbegrip

Eind oktober ontsnapte de lynx uit een dierentuin in het oostelijk graafschap Ceredigion. In eerste instantie werd gepoogd het dier levend te vanen. Dat lukte niet, meldt zender Sky News zaterdag. Tot groot onbegrip van de boze massa.

Nadat Lillith was opgedoken in een gebied waar veel mensen wonen, werd op advies van een dierenarts besloten het dier te doden. „De veiligheid van de mensen stond voorop en daarom moesten we besluitvaardig handelen”, aldus een verklaring van het gemeentebestuur van Aberystwyth op Facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1461082853946810&id=310651758989931

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel woede om doodgeschoten lynx in Wales
Sluiten