Metro
Metro Nieuws 22 nov 2017 / 14:37 uur

Spekjes uit schappen, mogelijk besmet met listeria

Heb je alvast spekjes in huis gehaald voor in de stamppot vanavond? Kijk dan even goed naar de houdbaarheidsdatum. Supermarktketen Hoogvliet roept de spekjes van het merk Zwanenberg namelijk terug. Die zijn mogelijk besmet met de listeriabacterie, meldt Omroep West.

Het gaat om de spekjes met de houdbaarheidsdata 18 december tot en met 22 december 2017. Mocht je de spekjes al in huis hebben, dan kun je ze terugbrengen naar de winkel en krijg je je geld terug. Het wordt in elk geval sterk afgeraden om de spekjes te consumeren.

Lage weerstand

De bacterie kan voor ernstige aandoeningen zorgen, waaronder hersen(vlies)ontsteking of bloedvergiftiging, en zwangere vrouwen kunnen er een miskraam door krijgen. Misselijkheid, diarree en koorts kunnen klachten zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat wel weten dat gezonde mensen niet per se ziek worden. Vooral ouderen, kinderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand moeten opletten.

Albert Heijn en Plus

Je keukenkastjes doorspitten is sowieso geen gek idee: ook Albert Heijn en Plus roepen producten terug. Bij de AH Verse spaghetti all’uovo 250 gram met de houdbaarheidsdatum 10-01-2018 en batchcode L520496 zit het verkeerde etiket op de verpakking, waardoor de ingrediënten niet kloppen. Er zit ei in de pasta, wat niet op de verpakking staat. Bij de Plus gaat het om de ‘Plus Ravioli met vier kazen’. Die bevat mogelijk metaaldeeltjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spekjes uit schappen, mogelijk besmet met listeria
Sluiten