Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 8 nov 2017

Schutter Texas ontsnapte uit psychiatrische afdeling

Devin Kelley, de man die zondag 26 mensen doodschoot in een kerk in Texas, ontsnapte in 2012 van een psychiatrische afdeling in een ziekenhuis. Daar zat hij omdat hij zijn toenmalige vrouw en zoon had mishandeld. Kelley was toen 21 jaar oud.

Doodsbedreigingen

Bij de mishandeling zou de zoon van Kelley een schedelbasisfractuur hebben opgelopen. Kort voor zijn ontsnapping had hij zijn superieuren bij de Amerikaanse luchtmacht met de dood bedreigd. Ook heeft hij geprobeerd wapens binnen te smokkelen op de luchtmachtbasis in New Mexico. Kelley werkte destijds bij de luchtmacht en was in New Mexico gestationeerd.

Een tv-zender uit Houston publiceerde dinsdagavond een politierapport waaruit dit blijkt. Daarin staat ook dat de ziekenhuismedewerker die de ontsnapping van Kelley meldde tegen de politie vertelde dat Kelly niet in orde was. Hij zou een gevaar voor zichzelf en anderen vormen.

Crimineel verleden

De politie vond hem na de ontsnapping terug bij een bushalte in El Paso. Hij kreeg een jaar celstraf voor het mishandelen van zijn vrouw en zoon en werd oneervol ontslagen door de luchtmacht.

De luchtmacht heeft daarna nooit informatie over het crimineel verleden van Kelley doorgegeven aan de burgerlijke instanties. Daardoor heeft hij het wapen kunnen kopen waarmee hij zondag 26 mensen doodde. Voordat iemand een wapen mag kopen, wordt zijn naam eerst nagetrokken in een databank. Omdat de informatie niet was doorgegeven, sprong Kelley’s naam niet op toen hij zijn wapen kocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schutter Texas ontsnapte uit psychiatrische afdeling
Sluiten