Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 24 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Schutter Las Vegas vuurde ruim 1100 kogels af

Bij de schietpartij in Las Vegas waar in oktober 58 dodelijke slachtoffers en meer dan 500 gewonden vielen, werden ruim 1100 kogels afgevuurd. Dit meldt sheriff Joe Lombardo in de lokale krant Las Vegas Review-Journal.

Naast het enorm aantal afgevuurde kogels vonden onderzoekers ook nog eens zo’n 4000 ongebruikte stuks munitie in de hotelkamer waar de dader, Stephen Paddock, verbleef. Waarom Paddock tot zijn vreselijke daad kwam is nog steeds niet bekend. Paddock stopte uiteindelijk met schieten, terwijl hij dus nog duizenden kogels had liggen. Wat daar de reden voor was is ook nog niet duidelijk, hoewel Lombardo aangeeft dat enkele wapens van Paddock blokkeerden. Om hoeveel wapens dat ging is niet bekend.

Schietpartij

Begin oktober opende Paddock vanuit zijn hotelkamer in het Mandalay Bay hotel het vuur op concertgangers die naar het Route 91 Harvest Festival gingen. Toen de politie zijn kamer traceerde en binnen wilde treden, pleegde Paddock zelfmoord. Op zijn kamer zijn zeker 23 vuurwapens gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.