Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 10 nov 2017 / 08:17 uur

Rijdt een volle bus je halte voorbij? Meld het!

Bussen die de halte voorbij razen, omdat ze vol zijn. Het zijn niet alleen treinen die overvol kunnen zijn, blijkt uit de vele meldingen die Rover binnenkrijgt. Het zijn er momenteel zoveel en zo frequent dat de reizigersvereniging besloten heeft om in navolging van het meldpunt volle treinen nu het meldpunt volle bussen te openen.

Rover lanceerde in 2011 al het meldpunt volle treinen. „Er kwamen meteen duizenden meldingen binnen en nu nog steeds verwerken we meer dan 20.000 meldingen per jaar”, zegt Sanne van Galen. Met deze meldingen brengt Rover in kaart waar zich de ergste knelpunten voordoen op treintrajecten. Deze gegevens delen ze met de vervoersbedrijven om ze zo „te helpen op de juiste momenten voldoende materieel in te zetten”.

Meer meldingen in de herfst

„In de afgelopen jaren is ons vaak gevraagd wanneer wij nou met een meldpunt voor volle bussen zouden komen, maar wij waagden ons daar niet aan omdat er zoveel bussen rijden in Nederland dat het moeilijk zal zijn hier een aantal duidelijke knelpunten uit te halen”, zegt Van Galen. Maar daar zijn ze nu op terug gekomen. „Sinds september hebben we namelijk al meerdere meldingen gehad van reizigers die niet met de bus mee kunnen, omdat er geen plek is en daar moet natuurlijk actie op worden ondernomen.”

Dus rijden er te weinig bussen waardoor deze overvol zijn? Of willen er te veel reizigers op hetzelfde tijdstip met de bus mee? Rover hoort het graag. Reizigers kunnen vanaf nu een volle bus melden via www.vollebussen.nl. Het meldpunt is ook geschikt voor het melden van een volle tram of metro.

Het meldpunt volle treinen is al ruim 6 jaar ’een succes’. Afgelopen oktober kwamen er bijna 1300 klachten binnen waaruit geconcludeerd kan worden dat met name de intercity’s rond Amsterdam en Utrecht op dit moment veel te druk zijn.

In oktober registreerde het meldpunt ongeveer evenveel klachten als in september. „Maar dat is flink minder dan vorig jaar toen in september ruim 2400 en in oktober ruim 1700 meldingen binnenkwamen”, aldus Rover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rijdt een volle bus je halte voorbij? Meld het!
Sluiten