Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2017

Opnamestop voor zware patiënten kliniek Aventurijn

De forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder, waar de verdachte van de moord op Anne Faber verbleef, mag geen zware patiënten meer opnemen. De instelling moet namelijk eerst maatregelen nemen om de zorg te verbeteren: dit plan moet uiterlijk 22 december klaar zijn.

Dat heeft minister Sander Dekker (Justitie en Veiligheid) maandag besloten naar aanleiding van onderzoek van twee inspecties. De zwakke punten van de kliniek zijn de personeelsbezetting en mogelijkheden voor patiënten om aan drugs te komen in de omgeving.

Onveilig gevoel personeel

Momenteel zijn er rondom de kliniek surveillances, dit om de ‘gevoelens van onveiligheid’ bij buurtbewoners weg te nemen. Sinds de komst van Michael P. lag de kliniek namelijk zwaar onder vuur, omdat Michael P. van vele vrijheden genoot. Hierdoor zijn er gesprekken gevoerd en zijn de zwakke punten naar voren gekomen.

De grote problemen zijn het ziekteverzuim van het personeel en de vacatures die niet ingevuld worden. Hierdoor werken er vaak externe medewerkers, die onvoldoende kennis hebben over de patiënten. Dit zorgt voor een onveilig gevoel onder het personeel. Door de stop van de patiënten wordt het personeel ontlast en kan de zorg op de afdeling beter gewaarborgd worden.

De inspecties gaan nog verder met hun onderzoek, meldt Dekker aan de Tweede Kamer. Daarin worden de omstandigheden rond Michael P. gereconstrueerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opnamestop voor zware patiënten kliniek Aventurijn
Sluiten