Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 nov 2017

‘Ongewoon geluid’ gehoord bij vermiste onderzeeër

De Argentijnse marine heeft op de dag dat er voor het laatst iets werd vernomen van de onderzeeër ARA San Juan, een ‘ongewoon geluid’ gehoord. Dat was vlak bij de laatst bekende locatie van het vaartuig.

De marinewoordvoerder wilde niet vertellen of het geluid leek op een explosie of iets anders dat zou kunnen wijzen op een noodsituatie. De Argentijnse onderzeeër wordt sinds vorige week woensdag vermist.

Zuurstof

Volgens de marine is er voorlopig nog voldoende eten aan boord, maar de zuurstof is een groter probleem. Er zijn 44 mensen aan boord.

Er is een grote zoekactie opgezet. Zo’n dertig schepen en vliegtuigen zoeken naar het vaartuig. Argentinië krijgt daarbij hulp van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Chili en Brazilië. De zoektocht wordt bemoeilijkt door slecht weer en de oceaanbodem die moeilijk in kaart te brengen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Ongewoon geluid’ gehoord bij vermiste onderzeeër
Sluiten