Metro
Metro Nieuws 15 nov 2017 / 12:26 uur

‘Noord-Koreanen veroordelen Trump tot doodstraf’

De Amerikaanse president Donald Trump verdient de doodstraf. Dat is althans de mening van de Noord-Koreanen, als we de staatskrant van Noord-Korea mogen geloven. In een artikel in de krant wordt flink uitgehaald naar de Amerikaanse leider.

‘Ergste misdaad’

Trump zou het land hebben beledigd toen hij tijdens zijn reis door Azië sprak van een ‘wrede dictatuur’ en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un beledigde: „De ergste misdaad waarvoor hij nooit gratie kan krijgen, is dat hij heeft gedurfd de waardigheid van onze hoogste leider op een verderfelijke manier schade toe te brengen”, zo stond in de krant Rodong Sinmun.

Tegen het einde van zijn trip door Azië vroeg Trump zich op Twitter ook af waarom Kim Jong-Un hem beledigde door hem ‘oud’ te noemen: „Ik zou hem toch ook nooit ‘klein en dik’ noemen?”

Bovendien vond de krant het van ‘lafheid’ getuigen dat Trump zijn bezoek aan de Noord-Koreaanse grens annuleerde, een besluit dat werd genomen vanwege het slechte weer. Volgens het artikel had dat echter niets met het weer te maken maar was Trump „te bang om in de boze ogen van onze soldaten” te kijken.

‘Laffe misdadiger’

Rodong Sinmun is dan ook van mening dat Trump moet weten waar hij mee bezig is: „Hij zou moeten weten dat hij niet meer is dan een afzichtelijke crimineel die door de Koreaanse mensen ter dood is veroordeeld”.

Het is overigens niet voor het eerst dat Trump hard wordt aangepakt in de Noord-Koreaanse krant. Eerder dit jaar werd hij al ‘hondsdol’ en ‘psychopaat’ genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Noord-Koreanen veroordelen Trump tot doodstraf’
Sluiten