Evie Westland
Evie Westland Nieuws 30 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Moeder moét kinderen sinterklaasfeest laten vieren

Een moeder moét van de gemeente Ridderkerk haar kinderen de sinterklaasviering op school laten vieren. „Deze moeder weigerde vorig jaar haar kinderen naar school te brengen tijdens Sinterklaas, vandaar dat de afdeling Leerplicht dit jaar een preventieve brief heeft gestuurd”, verklaart de gemeente.

De brief is ondertekend door een leerplichtambtenaar, schrijft het AD.

„Nu het sinterklaasfeest weer voor de deur staat en school het dit jaar op 5 december 2017 van 8.30 tot en met 12.00 uur zal vieren, wil ik u met klem erop wijzen dat het een onderdeel is van het lesprogramma en dat de kinderen aanwezig moeten zijn op school”, valt in de brief te lezen.

Zwarte Piet-discussie

De moeder zou haar kinderen niet naar school willen brengen vanwege de Zwarte Piet-discussie. „Als ouders niet willen dat hun kind meedoet met de sinterklaasviering, kunnen zij de school kunnen vragen om een alternatieve activiteit in een ander lokaal”, aldus een woordvoerder van de gemeente in het AD.

Mochten de kinderen ziek zijn op de datum van de sinterklaasviering, dan moet het gezin die dag van de leerplichtambtenaar naar de huisarts en daarna moet de ziekmelding schriftelijk worden gemeld bij de school én de leerplichtambtenaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.