Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 5 nov 2017

Moeder laat ontroerende brief achter voor dochter

Hannah Summers was nog maar net haar moeder verloren aan kanker, toen ze een emotionele brief van haar vond. De brief deelde ze vervolgens op Twitter en deze gaat inmiddels het hele internet over.

Advies

„Als je dit leest, is de operatie niet goed gegaan", begint moeder Peggy de brief. „Het spijt me, ik heb echt mijn best gedaan om die vreselijke ziekte te verslaan, maar ik denk dat God andere plannen met mij had. Wees niet boos, want in het leven gebeuren nu eenmaal ook slechte dingen en daar moeten we mee leren omgaan, hoe pijnlijk ook."

Ze vervolgt: „Je zal een geweldige verpleegster worden, net zoals je ook een fantastisch persoon bent. Doe hard je best op school en maak je nog geen zorgen over een baan. Als je in de zomer wil werken is dat goed, maar je moet je wel op school concentreren."

„Heb geduld met je vader, want dit gaat moeilijk voor hem zijn. Jullie moeten elkaar steunen en veel praten. En laat dat nu net niet meteen een van onze sterkste eigenschappen zijn, maar probeer het en geef niet op. Weet dat er veel mensen zijn die je graag zien, dus praat vaak met hen."

Ze besluit de brief met de lieve woorden: „Je gaat het geweldig doen in het leven en ik zal met je glimlachen op alle belangrijke momenten. Geniet van het leven en leef elke dag alsof het je laatste is, want niemand van ons weet of vandaag de laatste zal zijn."

Tekst gaat onder het beeld verder

Hannah vertelt The Telegraph dat ze de brief in eerste instantie niet wilde delen. „Maar hoe vaker ik de brief las, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik hem moest delen”, zegt de verpleegkundestudent.

Niet alleen Hannah had een brief, maar ook haar zussen hadden een persoonlijke brief. „Ondanks dat het waarschijnlijk heel moeilijk voor mijn moeder was om alle brieven te schrijven, deed ze het toch."

Volgens Hannah laat deze brief goed zien wat voor type haar moeder was. „Ze was altijd zo zorgzaam voor anderen en dacht altijd eerst aan anderen in plaats van aan zichzelf."

Hannah hoopt dat mensen door het lezen van de brief beseffen dat het leven kostbaar is. „We mogen het leven of onze geliefden nooit als vanzelfsprekend beschouwen, omdat we nooit weten wanneer het eindigt."

Troost

De brief is al bijna 100.000 geretweet. Veel mensen die ook een geliefde hebben verloren, vinden troost dankzij de woorden van Hannah’s moeder.

https://twitter.com/_BrookeLaughlin/status/925921720078303232

Hannah had nooit gedacht dat de brief zoveel mensen iets zou doen. „Ik had hem in eerste instantie gedeeld omdat de brief perfect liet zien wat voor persoon mijn moeder was. Maar het is geweldig om te zien dat mijn moeder zoveel mensen raakt. Ik ben blij dat mensen over de hele wereld troost mogen putten uit de brief."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder laat ontroerende brief achter voor dochter
Sluiten