Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Jongeren doen minder aan sport

Waar in 2001 nog 80 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar regelmatig iets aan sport deed, blijkt uit onderzoek van het Mullier Instituut, dat dat aantal afneemt. Vorig jaar deed iets meer dan 70 procent van de tieners nog elke week iets aan sport.

Sociale media

De onderzoekers van het Mullier Instituut hebben hier voorlopig nog geen verklaring voor, schrijft de NOS. Hoewel het vermoeden bestaat dat het iets te maken heeft met de opkomst van de sociale media.

Tieners brengen tegenwoordig liever hun tijd door achter een scherm, dan dat ze op het sportveld staan. Omdat het hier gaat om een nieuwe ontwikkeling, kunnen de onderzoekers dit fenomeen nog niet onderbouwen.

Ouderen

Uit de cijfers van het Mullier Instituut komt verder naar voren dat ouderen tussen 65 en 80 jaar juist steeds vaker gaan sporten. Het aantal ouderen dat wekelijks aan sport doet, steeg van 30 procent in 2001, naar veertig procent in 2016.

Dit valt volgens de onderzoekers te verklaren door het feit dat de huidige generatie ouderen vaker is opgegroeid met sport, dan de generatie daarvoor. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat hoogopgeleiden meer aan sport doen dan laagopgeleiden, en zijn er meer ouderen met een hoge opleiding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.