Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Japanse kat wordt verdacht van poging tot doodslag

Een bijzondere verdachte in Japan: een zwerfkat wordt daar beschuldigd van poging tot moord. De Japanse politie verdenkt de onbekende kat van het misdrijf op een 82-jarige vrouw. Ze werd even terug bijna dood aangetroffen in haar huis in de provincie Kumamoto.

Snijwonden

Na grondig onderzoek bleek de vrouw zeker twintig diepe snijwonden in haar gezicht en hals te hebben. Volgens de Japan Times is de vrouw het slachtoffer geworden van een aanval van een verwilderde poes. De vrouw werd net op tijd gevonden door haar dochter. Ze vertoonde nog weinig tekenen van leven.

Haar dochter belde direct de hulpdiensten. De politie behandelt de zaak inmiddels als officiële poging tot moord. Er zijn volgens de agenten geen sporen van inbraak in en om het huis. Wel laten de autoriteiten weten dat de snijwonden in het gezicht erg lijken op krassen van een kat.

Agressieve zwerfkatten

In de omgeving waar de vrouw is gevonden, lopen veel agressieve zwerfkatten rond. Op een aantal katten zouden sporen van bloed zijn aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of het ook om bloed van de oudere vrouw gaat. Van één kat is een DNA-monster afgenomen om te kijken of dat overeen komt met materiaal dat in de wonden van de vrouw is aangetroffen.

Mocht de kat ook daadwerkelijk de dader zijn, dan zal hij worden afgemaakt. De vrouw ligt in het ziekenhuis en is herstellende. Wel zal ze littekens overhouden aan het voorval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.