D. van Aken
D. van Aken Nieuws 16 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Het wordt koud en nat tijdens Sinterklaasintocht

Zou de goede Sint zaterdag nog wel komen? Dat is de grote vraag voor veel kinderen als ze de weersvoorspelling voor de Sinterklaasintocht zien. We gaan de wind namelijk flink door de bomen horen waaien, want het wordt heel lelijk weer.

Bibberen

Tijdens landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum zal het niet warmer worden dan 8 graden. Er worden buien en een matige tot krachtige wind voorspeld. Er kan zelfs een hagelbui vallen en mogelijk een klap onweer.

Gelukkig laat de zon zich af en toe ook zien, aldus Weeronline. De matige tot krachtige noordwestenwind veroorzaakt echter beduidend lagere gevoelstemperaturen tot het vriespunt.

Kustprovincies

In tal van andere plaatsen vindt de Sinterklaasintocht later in de middag plaats. Het weerbeeld zal in alle plaatsen in de kustprovincies vergelijkbaar zijn met dat in Dokkum. Verder landinwaarts zijn de buien wat minder talrijk en hevig. Ook waait het in het binnenland wat minder hard.

In 2016 vond de Sinterklaasintocht plaats in Maassluis. Het was toen ook behoorlijk koud met een graadje of 5. Ook toen besloot Sinterklaas gewoon aan wal te gaan. Het bleef toen wel de hele dag droog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.