Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 1 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Goedkoop blijkt toch vaak duurkoop bij vliegtickets

Vliegmaatschappijen stunten met goedkope prijzen naar Europese hoofdsteden vanaf kleine vliegvelden, maar goedkoop kan toch vaak duurkoop blijken als je niet goed oplet. Vaak land je zo ver van het stadscentrum dat je meer kwijt bent aan het lokale openbaar vervoer.

Je hoort het vaak: vlieg goedkoop naar een Europese stad met een low-cost airline vanaf een kleiner vliegveld. Nu ook Groningen Airport Eelde heeft aangekondigd drie keer per dag te gaan vliegen op Londen Southend heeft WeFlyCheap verschillende vliegvelden en de afstanden naar het stadscentrum onder de loep genomen.

106 km van het centrum

En wat blijkt; een stedentrip naar Londen, Stockholm of Parijs kan een stuk duurder uitvallen als je vliegt op bijvoorbeeld Londen Southend of Londen Stansted, Stockholm-Skavsta of Parijs Beauvais Tillé. Deze vliegvelden liggen respectievelijk 66 kilometer, 61 kilometer, 106 (!) kilometer en 87 kilometer vanaf het centrum. Deze vliegvelden mogen dan wel de naam dragen van de stad, maar in de buurt van het centrum ben je nog lang niet. In bepaalde gevallen ben je zelfs langer onderweg naar het centrum dan de vliegreis heeft geduurd.

Bron: WeFlyCheap
Bron: WeFlyCheap

Let dus op wanneer je een stedentrip boekt waarbij je kunt kiezen uit een hele lijst aan vliegvelden. Wanneer je bijvoorbeeld vlakbij Groningen Airport woont, kun je in Nederland flink besparen op reiskosten naar het vliegveld. Echter, als dat niet het geval is, kun je beter kritisch naar de kosten kijken die je maakt van het vliegveld naar het centrum (of accommodatie) op de bestemming, stelt WeFlyCheap.

„Er spelen veel factoren mee bij het bepalen van je vliegveld en het boeken van je vliegticket” zegt Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap. „Het hoeft niet altijd voordeliger te zijn om vanaf een ‘afgelegen vliegveld’ te vliegen met een low-cost airline. Check altijd de afstanden van het vliegveld naar het stadscentrum en de kosten van het openbaar vervoer. Een goede voorbereiding en het een en ander uitzoeken loont in veel gevallen zeker.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.