Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 27 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Facebook blokkeert account opnieuw om geboortefoto

De Belgische fotografe Marijke Thoen wordt tegengewerkt door Facebook. Onlangs plaatse zij een foto op de site van een bijzondere geboorte. Bijna meteen na plaatsing werd die foto verwijderd, vanwege een zichtbare tepel.

Robots

RTL Nieuws schrijft dat de foto door medewerkers van Facebook handmatig werd teruggeplaatst, maar op andere plekken automatisch werd verwijderd. „De robot van Facebook blijft erover struikelen.” Alles gaat automatisch. Thoen zegt geen een keer contact te hebben gehad met een echt persoon.

Thoen ondervindt ook problemen bij Instagram. De site heeft haar account namelijk uit de lucht gehaald na het plaatsen van de foto. Ook daar is echter niemand te bereiken. „Tot wie moet ik me richten? Er zijn alleen automatische mogelijkheden en die werken niet. Ik kan er niets aan doen”, aldus Thoen.

Richtlijn

Facebook hanteert zeer strenge regels met betrekking tot bloot op foto’s. In de richtlijnen staat opgenomen dat foto’s met geslachtsdelen of zichtbare billen worden geblokkeerd, en foto’s met een zichtbare tepel worden beperkt toegelaten. Thoen laat weten dat zij van mening is dat Facebook er beter aan zou doen als zij niet automatisch alle foto’s met een zichtbare tepel zouden verwijderen.

Deze hele kwestie had naast een hoop poespas ook een aantal positieve gevolgen voor Thoen. De aanvragen lopen binnen en de affaire leverde haar een hoop publiciteit op in binnen en buitenland. „Huffington Post heeft erover geschreven en ik heb mediaverzoeken ontvangen uit Spanje en Brazilië.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Facebook blokkeert account opnieuw om geboortefoto
Sluiten