Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 30 nov 2017

Anne Faber in contact met Michael P. door botsing

Anne Faber is met Michael P. in contact gekomen door een botsing op het fietspad. Dit meldt De Telegraaf donderdag.

De krant zou vanuit meerdere bronnen informatie krijgen over de zaak. Uit die informatie blijkt dat P. verklaard heeft dat Faber op 29 september in botsing kwam met P., die op zijn scooter reed. Uit onderzoek van de recherche blijken daar inderdaad aanwijzingen voor te zijn.

Ruzie

Na de botsing kregen de twee ruzie, waarna P. Faber onder bedreiging van een mes de bosjes in sleepte. Daar zou hij haar hebben verkracht en daarna hebben doodgestoken.

P. dumpte de jas, tas en fiets van het meisje vervolgens in de omgeving van Huis ter Heide. Het levenloze lichaam van Faber heeft hij twee keer verplaatst. De moord werd vrijdag gepleegd; zaterdagochtend besloot P. volgens de bronnen om het lichaam diep in de grond te begraven bij het Nulderpad.

Waarschijnlijk nooit gevonden

Uit het onderzoek blijkt ook dat als P. de locatie waar het lichaam van Faber begraven lag niet had verteld, zij waarschijnlijk nooit was gevonden. Er was niets te zien aan de oppervlakte van de grond in het bos.

Uiteindelijk kwam het Nederlands Forensisch Instituut op Michael P. uit door een miniscuul dna-spoor op de jas van Anne Faber. P. stond in het verleden dna af vanwege zijn veroordeling voor een dubbele verkrachting.

Volgens de gehoorde bronnen heeft Michael P. tot noch toe op geen enkele manier blijk van spijt of berouw getoond. Het openbaar ministerie geeft aan niet te willen reageren op het verhaal van De Telegraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Anne Faber in contact met Michael P. door botsing
Sluiten