D. van Aken
D. van Aken Nieuws 14 nov 2017 / 10:55 uur

Aangifte ProRail tegen Hunted om spoorloper

ProRail gaat aangifte doen tegen de makers van het programma Hunted op NPO 3. In de uitzending van maandagavond werden beelden getoond waarop een deelnemer vlak langs het spoor loopt.

Wet overtreden

In het AVROTROS-programma moeten mensen drie weken lang uit handen zien te blijven van een fictieve opsporingsdienst. In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen zagen we dat deelnemer Mike het spoor als vluchtroute koos.

https://twitter.com/HuntedNL/status/929710396566470657

Mike begaf zich volgens ProRail door zijn actie op verboden terrein en heeft de wet overtreden. Voor zijn actie kan hij een boete krijgen van 140 euro. Naast dat spoorlopers vaak voor vertragingen zorgen, is het ook gevaarlijk.

Domme actie

„Soms raken spoorlopers gewond of vallen er zelfs doden. Naast dat dit je leven kan kosten, werken dit soort aanrijdingen zeer traumatiserend voor spoorwegpersoneel, hulpverleners en andere getuigen”, aldus een woordvoerder van ProRail.

ProRail hanteert voor dit soort „domme" acties een streng beleid en er wordt tegen iedere spoorloper aangifte gedaan, ook als dit later wordt ontdekt op social media.

Vertragingen

Meer dan een kwart van alle treinvertragingen wordt veroorzaakt door spoorlopers. In de eerste zes maanden van 2017 registreerde ProRail 1724 vertragingen door mensen die zich onbevoegd langs het spoor bevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aangifte ProRail tegen Hunted om spoorloper
Sluiten