Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 17 nov 2017 / 16:03 uur

32-jarige man eet 2,5 kilo Nutella per week

Veel mensen houden van Nutella en eten zo nu en dan een boterhammetje met de chocoladepasta. De 32-jarige Dimitri gaat echter verder. Hij eet wekelijks maar liefst 2,5 kilogram Nutella.

Dat betekent dat Dimitri elke week alleen al uit Nutella bijna anderhalve kilo aan suiker binnenkrijgt. Het wekelijkse aantal calorieën dat Dimitri binnenkrijgt door de Nutella is ook niet weinig: 2,5 kilogram Nutella staat gelijk aan bijna 13.500 kilocalorieën.

Gezondheid

Hoewel hij weet dat de chocoladepasta niet gezond is, blijft Dimitri het toch in grote hoeveelheden eten. „Mijn zoon en dochter eten het ook graag, welk kind niet?”, zo vertelt hij aan Editie NL. „Maar we leren ze wel dat ze eerst een boterham met iets anders moeten eten. Dat doe ik zelf ook als de kinderen erbij zijn, om het goede voorbeeld te geven.”

Bovendien laat de Nutellafan vaak genoeg controleren of zijn eetpatroon nog wel gezond is. „Ik kom regelmatig bij de dokter en daar word ik gecheckt, dus ik weet dat ik geen voedingsstoffen tekort kom."

Hoewel Dimitri beweert dat hij zijn Nutella meestal op een boterham of pannenkoek smeert, heeft hij ook andere bestemmingen gevonden voor het zoete broodbeleg. Zo maakt hij weleens „nasi Nutella goreng" en „spaghetti met Nutellasaus."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
32-jarige man eet 2,5 kilo Nutella per week
Sluiten