Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Vechtpartij om Zwarte Piet in Nijmegen

De zwartepietendiscussie laat de gemoederen soms hoog oplopen, ook ruim voor de goedheiligman weer richting ons land komt. In Nijmegen gingen voor- en tegenstanders van Zwarte Piet met elkaar op de vuist. De politie moest tijdelijk een straat in het centrum afzetten, zo meldt Omroep Gelderland.

https://twitter.com/OmroepGLD/status/923304137584005121

Informatieavond

In eetcafé De Klinker in de Van Broeckhuysenstraat was een informatieavond voor ouders over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar kunt maken op scholen. Onder meer activist Jerry Afriyie sprak op de avond.

Jerry Afriyie is actievoerder van het eerste uur en sprak op de informatieavond. Foto: ANP.

De avond was voor de actiegroep ‘Nijmegen Rechtsaf’ aanleiding om te protesteren. De deelnemers aan dat protest wilden een ‘vreedzaam tegengeluid’ laten horen en hadden onder meer tegenargumenten op een flyer laten zetten. Een vreedzaam protest werd het echter niet. De twee groepen kregen het met elkaar aan de stok. Er werd met meel en water gegooid en er ‘vielen klappen’, aldus de rechtse groep.

Openlijk geweld: Vanavond was er een inloopavond met betrekking tot Zwarte Piet bij kraakpand de Klinker. Een groepje…

Posted by Nijmegen Rechtsaf on Wednesday, October 25, 2017

Een gewonde

In een Facebookpost spreekt ‘Nijmegen rechtsaf’ van zo’n 30 ‘extreemlinksen’ die hen tegenhielden. Bij de actiegroep raakte een iemand gewond, die naar de eerste hulp moest om zich te laten behandelen.

Nadat de politie de straat af had gezet en had ingegrepen, keerde de rust terug. Over eventuele aanhoudingen is niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.