Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 21 okt 2017 / 15:25 uur

‘Te kleine’ Naomi slaagt nu wel voor rijexamen

De 23-jarige Naomi heeft ditmaal wel haar motorrijbewijs gehaald. Onlangs haalde ze het nieuws omdat ze haar rijbewijs niet wist te bemachtigen. De reden hierachter? De examinator zou haar te klein vinden.

De 1.60 meter lange Naomi Lok uit Zwartsluis deed in september motorexamen. Ondanks dat het naar eigen zeggen goed ging, had de examinator slecht nieuws: ze was gezakt. Kan gebeuren natuurlijk, maar de reden erachter was opmerkelijk: ze is te klein voor zo’n zware machine.

„De examinator vond gewoon dat ik te klein ben. En daarom ben ik ook gezakt. Zo zei hij het ook. En dat terwijl ik mijn voertuigbeheersing allang gehaald heb”, aldus Lok tegen De Stentor. De 23-jarige zou niet over auto’s heen kunnen kijken of met haar voeten bij de grond kunnen.

Klacht ingediend

Lok liet het er niet bij zitten en diende een klacht in bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Bovendien wil ze de kosten van de nieuwe examenaanvraag (ongeveer 250 euro), graag terugzien. Het CBR liet de regionale krant weten niet af te wijzen op basis van lengte. „Of iemand veilig en verantwoordelijk het verkeer in kan, daar baseren we ons besluit op."

Op dit moment overheerst echter de vreugde, want Lok is zonder problemen geslaagd voor haar tweede examen. „Ik was alleen gespannen of ik niet dezelfde examinator zou krijgen, maar dat was gelukkig niet het geval", vertelt Lok aan de Telegraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Te kleine’ Naomi slaagt nu wel voor rijexamen
Sluiten