Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 28 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Politieagenten verdacht van verkrachting arrestant

Twee New Yorkse politieagenten worden ervan verdacht een 18-jarig meisje te hebben verkracht in hun werkbus. Het meisje werd in september in Brooklyn aangehouden omdat ze wat wiet op zak had, dit is overigens voor medicinaal gebruik volledig legaal in New York.

Beide mannen moeten volgende week voor de rechter en jury verschijnen en krijgen een mogelijke gevangenisstraf van 25 jaar.

De drugsagenten zouden het gearresteerde meisje, die op dat moment geboeid was, naar een parkeerplaats van een nabijgelegen fastfoodketen hebben gereden en haar daar vervolgens gedwongen hebben tot enkele seksuele handelingen. Een van de mannen zou haar daarna ook nog verkracht hebben.

Niet de eerste keer

Volgens de The New York Post zouden de twee agenten aan collega’s hebben bekend dat er sprake was van seksuele handelingen, maar dit zou volgens hen met ,,wederzijdse instemming” gebeurd zijn. De NYPD (New York Police Department) stelde beide agenten op non-actief.

Het is overigens niet de eerste keer dat New Yorkse agenten betrokken zijn bij een verkrachtingszaak, een aantal jaar geleden werden twee andere agenten ook al voor de rechter gesleept vanwege een vermeende verkrachting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.