Johan van Boven
Johan van Boven Nieuws 15 okt 2017 / 13:22 uur

Politie rijdt trouwstoet met verkeersaso’s klem

Een beetje toeteren moet kunnen, maar automobilisten die zaterdag onderdeel waren van een trouwstoet in Antwerpen maakten het wel heel bond. Ze reden harder dan was toegestaan en scheurden zelfs over voetpaden. Na ongeruste telefoontjes van buurtbewoners besloot de politie in te grijpen en de auto’s klem te rijden.

Sommige voetgangers durfden niet over te steken, omdat de feestgangers stunts uithaalden met hun auto’s. Zo voerden ze het tempo flink op om vervolgens vol op de rem te gaan staan en door de straten te slippen. Ook werden enkele kruispunten geblokkeerd.

Onverantwoord

„Dit gedrag is onverantwoord”, luidde de verklaring van de politie, die verschillende teams op de onrust afstuurde. Maar de bestuurders hadden geen boodschap aan het verzoek zich verantwoordelijk te gedragen in het verkeer. Daarop besloot de Antwerpse politie iedereen te controleren.

De colonne bestond uit voornamelijk dure auto’s met Belgische en Duitse kentekens. Tegen een van de bestuurders (die zonder rijbewijs achter het stuur zat) uit de trouwstoet liep een opsporingsverzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie rijdt trouwstoet met verkeersaso’s klem
Sluiten