Metro
Metro Nieuws 30 okt 2017 / 15:51 uur

Oud-adviseur van Trump loog tegen FBI

George Papadopoulos, oud-adviseur van president Donald Trump, heeft toegegeven dat hij bewust een valse verklaring heeft afgelegd tegen de FBI. Dat gebeurde toen agenten hem aan de tand voelden over zijn contacten met mensen die banden zouden hebben gehad met hoge Russische regeringsfunctionarissen.

De uit Chicago afkomstige Papadopolous maakte deel uit van een team dat Trump in 2016 advies gaf. Hij bekende schuld op 5 oktober, blijkt uit documenten die maandag werden onthuld door de Amerikaanse autoriteiten.

Samenzwering tegen de VS

Ook Paul Manofort, hij leidde in 2016 de verkiezingscampagne van Donald Trump, is aangeklaagd voor onder meer samenzwering tegen de Verenigde Staten. Hij heeft zich vandaag gemeld bij de FBI. Naast de 68-jarige Paul Manofort is ook zijn voormalig zakenpartner Rick Gates (45) aangeklaagd.

Paul Manofort en Rick Gates worden op twaalf punten vervolgd, waaronder samenzwering tegen de VS. Of dat te maken heeft met de verkiezingscampagne van Trump blijkt niet uit de aanklacht: nergens in het document wordt gerefereerd aan die campagne. Ook moeten Paul Manofort en Rick Gates zich verantwoorden voor grootschalige witwaspraktijken.

Jaren geleden

President Donald Trump zou Trump niet zijn als hij zijn mening niet deelde op Twitter. ‘Dit was jaren geleden, voordat Paul Manafort deel uitmaakte van de Trumpcampagne’, reageerde de president op Twitter. ‘NO COLLUSION’, voegde hij toe, doelend op de veronderstelde banden tussen zijn campagneteam en Rusland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud-adviseur van Trump loog tegen FBI
Sluiten