Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 okt 2017 / 19:20 uur

Nieuw seksmisbruikschandaal schrikt Hollywood op

In Hollywood is men nog nauwelijks bekomen van het schandaal rondom producent Harvey Weinstein, maar er is alweer een nieuwe rel op handen. Dit keer gaat om regisseur James Toback.

Masturberen in bijzijn

De 72-jarige Amerikaan wordt er door 38 vrouwen van beschuldigd seksueel overschrijdend gedrag te hebben vertoond. Deze deden allemaal afzonderlijk hun verklaring in gesprek met de krant Los Angeles Times. Hij stelde naar verluidt ongepaste en seksueel getinte vragen. Ook zou hij in het bijzijn van een aantal van de vrouwen zichzelf hebben afgetrokken.

Het gaat overigens niet per se om vrouwen uit de acteerwereld, zo wordt wel duidelijk. Vaak zou het om slachtoffers gaan die hij pas een paar minuten kende. Een van de vrouwen was Louise Post. „Hij zei dat hij niets liever wilde dan masturberen terwijl hij me in de ogen keek."

Toback – die vooral bekend is van de films When Will I Be Loved en Black and White – ontkent vooralsnog alle aantijgingen. Naar eigen zeggen kon hij bepaalde handelingen niet eens uitvoeren vanwege diabetes en hartklachten.

Weinstein

Begin deze maand kwam het nieuws over het gedrag van Weinstein naar buiten. De producent heeft inmiddels toegegeven zeker acht keer misbruik te hebben gemaakt van vrouwen. Hiervoor werd hij opgenomen in een kliniek, maar inmiddels is hij na een week therapie alweer vrijgelaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nieuw seksmisbruikschandaal schrikt Hollywood op
Sluiten