Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 24 okt 2017

Natasja (17) zet een achtervolging in tijdens rijles

‘Goed in je spiegels kijken!’ en ‘Vergeet je dode hoek niet!’ Dit zijn veelal bekende kreten die je rij-instructeur tegen je zegt wanneer je rijles hebt. Maar voor de 17-jarige Natasja uit Emmeloord gold dit afgelopen dinsdag allemaal niet: de rijles was iets spectaculairder dan verwacht. Ze heeft een achtervolging ingezet op twee criminelen, die daardoor zijn opgepakt door de politie.

Gelukkig had Natasja de smaak van het autorijden redelijk snel te pakken. Ze zat op les 15 en heeft de auto niet laten afslaan en keurig wat auto’s ingehaald. Haar rij-instructrise zei: „Ga jij maar vol gas, ik schakel wel”.

Criminelen

Natasja reed samen met Beau, haar rij-instructrice, door het centrum van Emmeloord, toen Beau ineens keihard op de rem trapte. Er schoot een wit busje de weg op met de achterdeuren nog open. Het bleken twee dieven. Eenmaal bijgekomen tikte een medewerker van de Coop op het raam, hij wilde de auto in. „Volg dat busje! Snel!”

Ze hebben de dieven net zo lang achtervolgd tot de politie kwam. Uiteindelijk bleken de dieven lege groentekratjes gestolen te hebben uit de supermarkt. Geen hele dure buit, maar toch een heldhaftige daad. Ondanks dat dit verhaal een perfect einde heeft, kunnen er toch nog wel wat dingen fout gaan bij een onervaren autobestuurder. Wat vind jij? Onverantwoord of een goede actie?

https://www.facebook.com/steven.vanheuvelen/posts/1426543937423851

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Natasja (17) zet een achtervolging in tijdens rijles
Sluiten