Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Millennials hebben het minst vertrouwen in medemens

We hebben steeds minder vertrouwen in onze medemens. Slechts 36 procent van de millennials geeft aan dat de meeste mensen te vertrouwen zijn. De laagste score onder de ondervraagde generaties.

Van de generatie boven hen van 36 tot 55 jaar vertrouwt 40 procent de meeste mensen en onder de 56 tot 66-jarigen is dat de helft. Dit en meer blijkt uit het wereldwijde onderzoek ’The Value of Travelling’ van Momondo in achttien landen. Mensen worden steeds minder tolerant ten opzichte van andere culturen. Vooral in de afgelopen 5 jaar.

Wel belangrijkste waardes

Desondanks zeggen zeven op de tien ondervraagden dat tolerantie en respect voor andere mensen de meest belangrijke waardes zijn die kinderen vanuit huis moeten meekrijgen.

De daling in het vertrouwen in anderen moet gestopt worden, meent de onafhankelijke reismachine Momondo. Het start daarom de campagne Dear mom and Dad om mensen te laten zien wat er gebeurt als kinderen van over de hele wereld een maand lang met elkaar samenleven.

Want uit het onderzoek blijkt ook dat 61 procent van de ondervraagden gelooft dat er meer tolerantie in de wereld zou zijn als mensen meer zouden reizen, omdat ze op deze manier elkaars levensstijl en cultuur beter leren begrijpen en respecteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.