Metro
Metro Nieuws 25 okt 2017 / 10:15 uur

Michael P. officieel verdacht van moord op Faber

Michael P. wordt verdacht van moord of doodslag en het verkrachten van Anne Faber. De 27-jarige man wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum, laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.

Einde van straf

Michael P. werd al eerder in verband gebracht met de moord op de 25-jarige Faber. Haar lichaam werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober gevonden in Zeewolde. P. zat op dat moment vast voor diverse zeden- en geweldsdelicten. Hij zat aan het einde van zijn straf.

Op 29 september maakt de Utrechtse Anne Faber een lange fietstocht in de buurt van Den Dolder. Iets na zessen wordt ze getroffen door noodweer. Rond acht uur krijgt haar vriend geen contact meer met haar en trekt hij aan de bel. Daarna volgt een lange zoektocht naar de jonge vrouw.

Soest en Baarn

Bijna twee weken lang wordt er gezocht, in eerste instantie in de omgeving Baarn en Soest en later in Huis ter Heide. Na elf dagen wordt een 27-jarige zedendelinquent opgepakt, Michael P. blijkt later. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Faber. P. en zit een straf uit voor het verkrachten van twee meisjes van 16 en 17 jaar. Hij zit in Den Dolder op de forensisch psychiatrische afdeling van kliniek Aventurijn.

Verjaardag

Uiteindelijk wordt Faber op 12 oktober gevonden in de buurt van Zeewolde, de voormalige woonplaats van P. Het is een aanwijzing van P. die naar de vindplaats leidt. P. zou op de dag van de verdwijning verlof hebben gehad om zijn moeder te bezoeken in Bunschoten-Spakenburg. Zijn moeder was die dag jarig. P. zou met een auto naar het dorp toe zijn gereden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Michael P. officieel verdacht van moord op Faber
Sluiten