Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 19 okt 2017

Michael P. langer vast voor dood Anne Faber

Michael P., de hoofdverdachte in de zaak van de dood aangetroffen Anne Faber, blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank heeft donderdag besloten dat de man nog zeker negentig dagen in hechtenis moet blijven. Op 10 januari vindt de (niet-inhoudelijke) zitting plaats.

P. zit nu vast in beperking. Dat is eigenlijk een soort isolement: de verdachte mag alleen met zijn advocaat praten. Waarschijnlijk stopt dit regime volgende week en dan zou er ook meer informatie naar buiten kunnen komen over de vermissing en dood van Anne Faber.

Na twee weken dood gevonden

Toen bekend werd dat de Utrechtse studente Anne Faber vermist was, gingen veel mensen vrijwillig op zoek naar de 25-jarige vrouw. Uiteindelijk wees verdachte P. de politie op een natuurgebied in Zeewolde. Daar werd Faber uiteindelijk gevonden.

P. werd in 2012 in hoger beroep veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. In 2012 had hij twee meisjes van zestien en zeventien verkracht. Daarbij gebruikte hij geweld en bedreigde hij de meisjes met een nepwapen. De straf gold ook voor afpersingen, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Michael P. langer vast voor dood Anne Faber
Sluiten