Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 27 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Leidse hoogleraar in elkaar geslagen door vader

Een hoogleraar van de Universiteit Leiden is in elkaar geslagen door de vader van een van zijn vrouwelijke leerlingen. Dat meldt het Leidsch Dagblad vrijdag. De man was ervan overtuigd dat zijn dochter zou zijn verkracht door de hoogleraar.

Verdachte Emaliano M. zou schizofreen zijn en vertelde al aan zijn psychiater dat hij de hoogleraar wat aan zou doen. „Deze man heeft mijn dochter verkracht, u moet hem zeggen dat als hij dat nog eens doet, hij op de bodem van de diepste zee eindigt."

Actie

M. liet het echter niet bij dreigementen, maar ging ook daadwerkelijk over tot actie. De van oorsprong Argentijnse verdachte zocht de professor bij de universiteit op. Eerdergenoemde krant schrijft: „Hij greep de wetenschapper bij de keel en schopte hem tegen de knieën en maakte hem voor pedofiel uit.” Daarnaast viel M. het slachtoffer ook twee keer op het station aan.

Het Openbaar Ministerie eiste voor de rechtbank in Den Haag een straatverbod tegen de Leidenaar. Hij mag door zo’n verbod niet binnen vijftig meter van het slachtoffer komen. Daarnaast wil het OM M. ook een voorwaardelijke celstraf van 40 dagen opleggen.

Betere zorg

De verdachte zelf was niet aanwezig bij zijn rechtszaak, zijn advocaat wel. Die beweerde dat de verdachte naar Argentinië is vertrokken en dat een betere geestelijke gezondheidszorg veel narigheid had kunnen voorkomen.

Ondanks het vooruitzicht van een gebiedsverbod tegen M. blijft de getroffen professor erg bang voor de naar verluidt schizofrene man: „Ik ben bang dat hij zo weer voor mijn neus staat."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.