Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 4 okt 2017 / 13:57 uur

Kwart van nieuwe agenten heeft migratieachtergrond

Positieve discriminatie: de politie wilt diverser worden. Van de 700 nieuwe agenten die dit jaar zijn begonnen aan de politieopleiding, heeft een kwart een migratieachtergrond. De politie haalt hiermee de targets die zij zichzelf oplegde, een jaar eerder dan gehoopt.

Eind dit jaar vindt de definitieve telling plaats, het percentage kan hierdoor nog iets hoger of lager uitvallen, aldus de Volkskrant.

Diversiteit

In het interview laat Peter Slort, landelijk portefeuillehouder diversiteit bij de Nationale Politie, weten dat het diversiteitsbeleid de politie meer kennis moet geven over andere culturen en hiermee een beter netwerk moeten verschaffen. „Het is heel simpel: Nederland verandert en de politie moet meeveranderen.”

De voorkeur gaat dan ook aan een Turks-Nederlandse agent voor een vacature bij een team in een Turkse wijk. De kans voor een andere collega wordt daardoor dus kleiner. „Daar wil ik niet geheimzinnig over doen”, aldus Slort.

Stijging vs kwaliteit

De stijging van de diversie is vooral te danken aan wervingscampagnes. Er zijn mensen die zeggen dat de kwaliteit van de politie zal dalen door de positieve discriminatie, maar de nieuwe agenten moeten allemaal aan dezelfde eisen voldoen.

Ben gevraagd of ik op 25 juli een dagje mee wil lopen met de politie! Ik ga uiteraard alles vloggen zodat jullie alles kunne zien. #Politie

Gepostet von Steven Brunswijk am Sonntag, 23. Juli 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Kwart van nieuwe agenten heeft migratieachtergrond
Sluiten