Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 3 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Ikea lanceert honden- en kattenlijn

We dachten inmiddels voor het hele gezin terecht te kunnen bij ons favoriete Zweedse woonwarenhuis. Maar dat bleek toch niet helemaal waar te zijn. Miste jij nog een leuk mandje voor je viervoeter? Dan heeft Ikea goed nieuws voor jou!

LURVIG Collectie

De woonwinkel lanceert namelijk een honden- en kattenlijn. Je kan er nu terecht voor onder meer manden, riempjes en krabpalen. Ikea verkoopt zelfs kattengrind. Je moet er wel een eindje voor reizen, want de collectie is nog niet beschikbaar in Nederland. De ‘LURVIG’ collectie is onderdeel van een pilot en wordt in vijf landen gelanceerd. Het dichtstbijzijnde land waar je terecht kunt voor je honden en katten is Frankrijk. Daarnaast is de collectie beschikbaar in Japan, Canada, de Verenigde Staten en Portugal. Hij is begin oktober gelanceerd.

Ikea wil graag voor een beter thuis zorgen met hun producten. Tegenwoordig heeft bijna ieder thuis wel een huisdier, volgens de woonwinkel. En dat huisdier is onderdeel van het gezin, dus wil Ikea daar ook voor zorgen. „Toen we naar de markt voor huisdierartikelen keken, viel ons op dat weinig merken dit benaderen vanuit het leuk inrichten van je huis”, vertelt Peter Bondesson, de projectleider van de collectie. Het voelde als een logische stap voor het woonwarenhuis.

Volgend jaar in Nederland?

Of de collectie ook naar Nederland komt, is nog niet te zeggen. Ikea wil eerst afwachten hoe de collectie het in de huidige vijf landen doet. Op basis daarvan zullen de producten in vijf extra landen verkocht worden. Misschien dat de collectie dan volgend jaar in Nederland beschikbaar is.

Benieuwd naar hoe de collectie er uit ziet? Hier kun je alvast wat foto’s zien.

Huisje voor kat. Foto: Ikea
Hondenriem. Foto: Ikea.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ikea lanceert honden- en kattenlijn
Sluiten